Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kukurydziana
Kroki postępowania
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z musem i cynamonem.
Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem.
![Krok 1 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana2-2.jpg)
Formę 20x20cm wyścielić papierem do pieczenia. Wyłożyć płatki z mąką, ugnieść, wyrównać.
![Krok 3 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana4-2.jpg)
1/3 mieszanki odłożyć. Do 2/3 dosypać mąkę kukurydzianą. Wymieszać dokładnie.
![Krok 4 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana3-2.jpg)
Na spodzie rozprowadzić masę jabłkową, wyrównać.
![Krok 5 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana5-2.jpg)
Na wierzch wysypać odłożone płatki (1/3). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
![Krok 6 - Szarlotka kukurydziana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-kukurydziana6-2.jpg)