Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka owsiano-gryczana
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana1-2.jpg)
Na ciasto: płatki owsiane i jęczmienne zmielić w blenderze na mąkę, dodać mąkę gryczaną i cukier, wymieszać.
![Krok 2 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana2-2.jpg)
Masło rozpuścić, jajko wybić do szklanki. Połączyć wszystkie składniki ciasta widelcem.
![Krok 3 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana3-2.jpg)
2/3 ciasta wyłożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wstawić blaszkę i resztę ciasta do lodówki na pół godziny.
![Krok 4 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana4-2.jpg)
Następnie na schłodzony spód wyłożyć jabłka, wyrównać, posypać resztą ciasta, tworząc kruszonkę, piec 45 minut w 180 stopniach.
![Krok 5 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana5-2.jpg)
Następnie na schłodzony spód wyłożyć jabłka, wyrównać, posypać resztą ciasta, tworząc kruszonkę, piec 45 minut w 180 stopniach.
![Krok 6 - Szarlotka owsiano-gryczana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-owsiano-gryczana6-2.jpg)