Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka truskawkowa na ucieranym cieście
Kroki postępowania
Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki, aby masa stężała.
mąka pszenna | 1,5 szkl. |
mąka ziemniaczana | 1/2 szkl. |
smalec | 200 g |
cukier drobny | niepełna szkl. |
proszek do pieczenia | 2 pełne łyżeczki |
jajko | 4-5 szt. |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
przecier jabłkowy | pieczony 1,5 kg |
galaretka truskawkowa | 2-3 op. |
kisiel truskawkowy | 3 op. |
sok z cytryny | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: