Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z gotowanych jabłek
Kroki postępowania
Jabłka obieramy ze skórki, przekrajamy na pół i wykrajamy tzw \"ogryzek\".
Nastepnie jabłko kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, dodajemy wodę i cukier. Jabłka gotujemy aż będa miękkie to tak czas około 40-50 minut, może być czasem mniej czy więcej.. Oczywiście można dodać większa czy mniejsza ilość cukru zależy od słodkości jabłek.
![Krok 1 - Szarlotka z gotowanych jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-gotowanych-jablek1-2.jpg)
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz margaryną, smalcem, olejem- wszystko siekamy nożem. Dodajemy żółtka, białka, cukier oraz śmietanę. Wyrabiamy ze wszystkiego ciasto.
![Krok 2 - Szarlotka z gotowanych jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-gotowanych-jablek2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z gotowanych jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-gotowanych-jablek3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka z gotowanych jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-gotowanych-jablek4-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotka z gotowanych jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-gotowanych-jablek0-2.jpg)