Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kokosową chmurką
Kroki postępowania
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i przesmażamy je z cukrem oraz cynamonem.
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy.
![Krok 1 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka3-2.jpg)
Na sam koniec, dodajemy do ciasta ostudzone masło i lekko mieszamy.
![Krok 4 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka4-2.jpg)
Następnie będziemy podpiekać spód ciasta:
3/4 ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, który delikatnie smarujemy masłem. Blaszkę wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni.
![Krok 5 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka5-2.jpg)
![Krok 6 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka6-2.jpg)
W tym czasie przygotowujemy kokosową chmurkę:
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie miksując, dodajemy do niej cukier, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Gotową warstwę kokosowo-białkową, układamy na wierzch ciasta. Blaszkę ponownie wkładamy do piekarnika na 15 minut.
PODSUMOWUJĄC:
Czas pieczenia ciasta to 45 minut. Ciasto pieczemy partiami - 15 - 15 - 15 (minut). Temperatura za każdym razem powinna wynosić 175 stopni.
![Krok 7 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka7-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 8 - Szarlotka z kokosową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kokosowa-chmurka8-2.jpg)