Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem budyniowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym4-2.jpg)
Wlać mleko do garnka, odlewając niewielką część, w której rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę. Przykryć folią spożywczą, tak aby leżała na budyniu i wystudzić do temperatury pokojowej. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu.
![Krok 5 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Szarlotka z kremem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kremem-budyniowym6-2.jpg)