Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-1-2.jpg)
Margarynę utrzeć z cukrem i mieszając - stopniowo (na przemian) z jajkami i mieszanką mąk.
(Powstała masa powinna być dość luźna i lepka.)
![Krok 2 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-2-2.jpg)
Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w 180 stopniach.
![Krok 3 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-3-2.jpg)
(Najlepiej bezpośrednio przed użyciem.)
Margarynę z cukrem i śmietaną - umieścić w niewielkim garnuszku i podgrzewać do momentu dokładnego połączenia się składników.
![Krok 4 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-4-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-5-2.jpg)
Szarlotkę najlepiej kroić po ostudzeniu.
![Krok 6 - Szarlotka z kukurydzianym wierzchem (i nutą limonki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-kukurydzianym-wierzchem-i-nuta-limonki-6-2.jpg)