Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z malinami
Kroki postępowania
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części i schłodzić w lodówce.
mąka | 35 dag |
cukier puder | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 1/2 łyżeczki |
margaryna | 20 dag |
smalec | 1 łyżka |
żółtko jajek | 4 szt |
śmietana 18 proc | 125 ml |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
jabłka | 1 kg |
maliny świeże | 1/2 kg |
cukier waniliowy | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: