Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z orzechami
Kroki postępowania
Połączyć składniki na kruche ciasto, schłodzić następnie wyłożyć nim tortownice, pozostawiając 1/3 ciasta na wierzch placka. Następnie podpiec w temperaturze 250 stopni na złoty kolor i posypać orzechami zmieszanymi z wiórkami kokosowymi
( połową całej ilości mieszanki).
![Krok 1 - Szarlotka z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-orzechami1-2.jpg)
Jabłka obrać, zetrzeć , usmażyć z cukrem i cynamonem.
![Krok 2 - Szarlotka z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-orzechami2-2.jpg)
Masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciast z orzechami. Posypać resztą orzechów z wiórkami kokosowymi , przykryć resztą ciasta i dopiec w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie ubić 4 białka na sztywno, dodać cukier , posiekane orzechy i wyłożyć na placek pod koniec pieczenia. Zmniejszając temperaturę do minimalnej, zarumienić na złoty kolor pianę na placku i wystudzić w otwartym wyłączonym piekarniku.
![Krok 3 - Szarlotka z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-orzechami3-2.jpg)