Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 500 g
pomidory 3
papryka czerwona
pieczarki 200 g

Marynata

cebula
natka pietruszki 4 gałązki
olej 0,5 szkl.
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z dorsza

Cebulę posiekaj i natkę.Zalej olejem sokiem z cytryny,wsyp pokruszone liscie laurowe,dopraw.Filety pokrój w dużą kostkę i włóż do marynaty i do lodówki na 2 h .
Pomidory i paprykę pokrój w dużą kostkę a pieczarki w plasterki.Na pytyki do szaszłyków nadziewj rybę,warzywa i pieczarki.Piecz na grillu 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak