Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zielone smażone z czosnkiem
Szparagi na maśle z czosnkiem to kulinarna kwintesencja wiosennych smaków. Delikatne chrupiące szparagi w towarzystwie masła i czosnku to świetna przekąska lub obiad - jeśli podacie do nich jajko sadzone lub jajko w koszulce. Smażone szparagi z czosnkiem przyrządzicie w 10 minut! Czy może być szybszy obiad?!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szparagi zielone smażone z czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zielone-smazone-z-czosnkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Szparagi zielone smażone z czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zielone-smazone-z-czosnkiem2-2.jpg)
Podlać gorącą wodą (nie powinna sięgać wyżej, niż do połowy szparagów), nakryć pokrywką i poddusić 3-4 minuty - odkryć, dodać wyciśnięty czosnek, wymieszać i odparować.
![Krok 3 - Szparagi zielone smażone z czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zielone-smazone-z-czosnkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Szparagi zielone smażone z czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zielone-smazone-z-czosnkiem4-2.jpg)
Zielone szparagi z patelni podawać z ziemniakami i koperkiem (świetnie pasuje też jajko sadzone) lub jako dodatek do ziemniaków z sosem.
![Krok 5 - Szparagi zielone smażone z czosnkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-zielone-smazone-z-czosnkiem5-2.jpg)