Przepis i sposób przygotowania na: Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem4-2.jpg)
![Krok 4 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem3-2.jpg)
![Krok 5 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem6-2.jpg)
![Krok 7 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem7-2.jpg)
![Krok 8 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem8-2.jpg)
![Krok 9 - Sztygar czyli zawijaniec schabowy z musztardą i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sztygar-czyli-zawijaniec-schabowy-z-musztarda-i-boczkiem9-2.jpg)
schab bez kości | 5 plastrów |
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 1/3 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta |
przyprawa kebab- gyros Prymat | 1 łyżeczka |
Gril klasyczny Prymat | 1 łyżeczka |
cebula | 1 sztuka duża |
boczek wędzony | 20 dag |
olej do smażenia | 100 ml |
ser żółty | 20 dag |
Musztarda delikatesowa Prymat | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: