Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto ze śliwkami
Kroki postępowania
Mąkę, masło i cukier siekać nożem aż składniki się połączą, pokruszyć palcami.
Ciasto:
Całe jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubić do białości.
masło | 20 dag |
jajko | 4 szt |
mąka tortowa | 20 dag |
mąka ziemniaczana | 1/3 szkl |
cukier | 2/3 szkl |
cukier wanilinowy | 2 łyżeczki |
otarta skórka z pomarzńczy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śliwki z syropu | 60-70 dag |
kruszonka | |
mąka pszenna | 1 szkl |
masło | 10 dag |
cukier | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: