Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szybkie filety z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
jajko 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie filety z dorsza

Filety z dorsza najlepiej świeże, nie mrożone, opłukać zimna wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i popieprzyć z obu stron. Jajka rozbełtać i doprawić przyprawą Kucharek. Filety podzielić na mniejsze kawałki i panierować najpierw w mące, potem jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Ja używam do smażenia margaryny mlecznej, ale można na oleju. Rybka jest pyszna z młodymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.05.2013 08:22
Rybka pierwsza klasa :)
joanna__s 18.05.2013 10:41
Rzeczywiście szybki sposób na pyszną rybkę.
IwonaDD 18.05.2013 10:19
proste i pyszne
adelajda 18.05.2013 08:41
uwielbiam ryby zwłaszcza świeże
Renataj 18.05.2013 08:16
Prosty przepis i bardzo apetyczny efekt.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak