Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowo-cytrynowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa4-2.jpg)
3/4 szkl. śmietanki 30%,
100g gorzkiej czekolady,
100g mlecznej czekolady.
Śmietankę podgrzać, lecz nie gotować!! Dodać połamane na kawałki czekolady, mieszać, aż całkowicie się rozpuszczą. Następnie mocno schłodzić i ubić na sztywno. Gotową masę wyłożyć na upieczony spód. Wstawić do lodówki.
![Krok 5 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa5-2.jpg)
cytryna,
galaretka cytrynowa,
5 łyżek masła,
2 jajka,
2/3 szkl. cukru.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę, następnie wycisnąć sok. Dodać jajka, cukier i posiekane masło. Postawić nad garnkiem z gotującą wodą i ubijaćna parze ok. 5minut.
![Krok 6 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Tarta czekoladowo-cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-czekoladowocytrynowa0-2.jpg)