Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kokosowo-ananasowa
Ciasto rozwałkowujemy i przenosimy na blachę. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy i delikatnie przekładamy na talerz.
Krem: masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe i mleko w proszku. Tak przygotowaną masę wykładamy na kruchy spód i odstawiamy do lodówki.
Galaretka: szklankę syropu zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z żelatyną. Ananasa miksujemy blenderem na mus i dodajemy do syropu z żelatyną. Gdy galaretka zacznie gęstnieć, polewamy nią wierzch tarty i odstawiamy do całkowitego stężenia.
Przed podaniem dowolnie dekorujemy.