Przepis i sposób przygotowania na: tarta migdałowa
Na podpieczony spód wylewamy masę, na niej rozkładamy gruszki, posypujemy płatkami migdałowymi, pieczemy jeszcze 30 minut, podajemy schodzone
gruszki | 800 g |
słodka śmietanka | 1 szklanka |
serek danio | 200 g |
cukier | 100 g |
jajko | 4 sztuki |
płatki migdałowe | 1/2 opakowania |
mąka | 300 g |
masło | 200 g |
żółtko jajek | 2 sztuli |
kwaśna śmietana | 2-3 łyżki |
tłuszcz do formy | |
cukier1 | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: