Przepis i sposób przygotowania na: Tarta migdałowa z borówkami i winogronem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem4-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem5-2.jpg)
![Krok 6 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem6-2.jpg)
Dodaję zmielone migdały, jajka, mąkę i miksuję.
![Krok 7 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem7-2.jpg)
![Krok 8 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem8-2.jpg)
Upieczoną tartę studzimy.
![Krok 9 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem9-2.jpg)
![Krok 10 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem10-2.jpg)
![Krok 11 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem11-2.jpg)
![Krok 12 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem12-2.jpg)
![Krok 13 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem13-2.jpg)
![Krok 14 - Tarta migdałowa z borówkami i winogronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-migdalowa-z-borowkami-i-winogronem14-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szkalnki |
masło 82% | 125 gram |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda | 50 ml |
cukier puder | 4 łyżki |
migdały | 200 gram |
masło 82% | 120 gram |
cukier puder | 1 szklanka |
jajko | 2 sztuki |
mąka | 1 łyżka |
śmietana kremówka | 0,5 litra |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier puder | 3 łyżki |
galaretka niebieska | 1 opakowanie |
borówka amerykańska | 250 gram |
winogrona białe | 300 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: