Przepis i sposób przygotowania na: Tarta Norweska
Kroki postępowania
Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny.
![Krok 1 - Tarta Norweska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-norweska1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta Norweska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-norweska2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta Norweska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-norweska3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta Norweska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-norweska4-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta Norweska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-norweska5-2.jpg)
mąka | 30 dag |
masło | 15 dag |
margaryna | 5 dag |
cukier puder | 10 dag |
żółtko jajek | 4 szt/ ugotowane |
jeżyny | 40 dag/ mogą być mrożone |
białko | 3 szt. |
cukier puder | 12,5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: