Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem katalońskim
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim4-2.jpg)
Pieczemy tartę w temp. 120°C przez 40 min. Studzimy i wstawiamy do lodówki.
![Krok 5 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim5-2.jpg)
![Krok 6 - Tarta z kremem katalońskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-kremem-katalonskim6-2.jpg)
mąka pszenna | 200 g |
cukier puder | 80 g |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 2 szt |
sól | 1 szczypta |
woda zimna | 2 łyżki |
śmietana 30% | 200 g |
mleko 3,2% | 200 ml |
cukier | 60 g |
jajko | 4 szt |
sól | 3 szczypty |
czekolada mleczna | 60 g |
mąka ziemniaczana | 15 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: