Przepis i sposób przygotowania na: tarta z łososiem, papryką i kozim serem
Kroki postępowania
Następnie schłodzonym ciastem wylepić formę do tarty.
Na cieście ułożyć pokrojone w paski kawałki ryby, piórka papryki i pokruszony ser kozi.
mąka pszenna | 270 g |
masło | 120 g |
woda zimna | 3 łyżki |
sól | 1/4 łyżeczki |
gałka muszkatołowa | szczypta |
papryka czerwona | 1/2 szt |
ser kozi | 100 g |
tymianek | do smaku |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
czosnek | 1/2 ząbek |
ketchup | 2 łyżeczki |
majonez | 2 łyżeczki |
łosoś | 300 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: