Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 30 dag
mas?o 20 dag
woda 4 ?y?ki
mro?ony szpinak 40 dag
?mietana 1 szklanka
starty ?ó?ty ser 1 szklanka
cebule 3
jajko 1
czosnek 3 z?bki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem

15 dag mas?a posieka? z m?ka i sol?. Wla? wod?, zagnie?? ciasto, owin?? w foli?, w?o?y? na godzin? do lodówki. Cebule obra?, pokroi?, podsma?y? na ma?le. Doda? roztarty czosnek i szpinak. Chwil? sma?y?. Lekko ostudzi?, doda? jajko, ?mietan?, wymiesza? i doprawi?. Ciasto prze?o?y? do wysmarowanej mas?em formy do tarty. Na wierzch wy?o?y? farsz, posypa? serem. Zapieka?, a? ser si? zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak