Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z białą czekoladą, truskawkami i migdałami
Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim posmarowane margaryną foremki.
Foremki z ciastem ponownie odłożyć do lodówki ( dzięki temu ciasto nie skurczy się podczas pieczenia ).
Po 20 minutach rozgrzać piekarnik do 190', foremki z ciastem wyłożyć folią aluminiową, a na folię wysypać suchą fasolę.
Piec tartaletki 15 minut, po tym czasie wyciągnąć folię z fasolką i piec ciasto aż się zarumieni.
Nadzienie:
Śmietankę z masłem i likierem podgrzać w rondelku na małym ogniu, kiedy masło się rozpuści dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się roztopi. Zdjąć z ognia.
Ostudzone babeczki napełniać zimnym kremem, odstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień ozdobić babeczki pokrojonymi truskawkami i migdałami.