Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z pastą rybno- jajeczną
Kroki postępowania
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z masłem (margaryną). Dodaj żółtka, śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj.
![Krok 1 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-pasta-rybno-jajeczna1-2.jpg)
![Krok 2 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-pasta-rybno-jajeczna2-2.jpg)
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szprotki odsącz z oleju. Jajka, pół puszki szprotek, majonez oraz przyprawy przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Pastę przełóż do rękawa.
Babeczki wypełnij pastą rybną- jajeczną. Wierzch udekoruj pozostałymi szprotkami oraz natką pietruszki.
![Krok 3 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-pasta-rybno-jajeczna3-2.jpg)