Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki zbożowe z nadzieniem orzechowym (bez pieczenia)
W garnuszku z grubszym dnem rozpuszczamy 100 g margaryny.
Do garnuszka z margaryną przesypujemy rozdrobnione ciasteczka i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Masę przekładamy do foremek (u mnie z wyjmowanym dnem, co ułatwia późniejsze wyjęcie tartaletek), lekko ugniatając je łyżeczką.
Tartaletki odstawiamy do przestudzenia, a następnie przekładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Foremki z ciastem wyjmujemy z lodówki, gdy masa odpowiednio zgęstnieje tworząc nam kruchą zbożową babeczkę.
Na wierzch każdej tartaletki (na środek) wykładamy i rozsmarowujemy łyżeczką masę orzechową z kawałkami orzechów (około 2 czubate łyżeczki na jedną tarlaletkę). Następnie wokół masy układamy lekko pokruszone płatki migdałowe.
Tak przygotowane tartlatetki możemy podać w foremkach i do jedzenia wykorzystać łyżeczki lub wyjąć je z foremek.