Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy metrowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tęczowy metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-metrowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Tęczowy metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-metrowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Tęczowy metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-metrowiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Tęczowy metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-metrowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Tęczowy metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-metrowiec5-2.jpg)
jajko | 8 sztuk |
cukier puder | 1 i 1/2 szklanki |
masło | 120 g |
woda | 15 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 3 szklanki |
barwnik spożywczy czerwony | odrobina |
zielony barwnik | odrobina |
barwnik niebieski | odrobina |
barwnik żólty | odrobina |
mleko | 1 i 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
cukier | 3 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczna | 1 łyżka |
masło lub margaryna | 250 g |
czekolada mleczna | 200 g |
mleko | 8 łyżek |
kulki z cukru do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: