Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy serniczek
Kroki postępowania
Galaretkę rozpuścić według opisu na opakowaniu. Ser zmielić dwa razy, wbić żółtka. Drożdże utrzeć z łyżką cukru i odstawić.
![Krok 1 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek1-2.jpg)
![Krok 2 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek2-2.jpg)
![Krok 3 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek3-2.jpg)
![Krok 4 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek4-2.jpg)
![Krok 5 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek5-2.jpg)
![Krok 6 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek6-2.jpg)
![Krok 7 - Tęczowy serniczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowy-serniczek7-2.jpg)
twaróg | 1 kg |
żółtko jajek | 6 szt. |
cukier | 40 dag |
budyń waniliowy | 1 szt |
aromat waniliowy | 1 szt |
drożdże | 2 dag |
barwnik spożywczy do ciast | 2 kolory |
wiórki kokosowe | do formy |
tłuszcz do formy | |
owoce | 1 szklanka/sezonowych |
galaretka owocowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: