Przepis i sposób przygotowania na: Tiropity z wędzonym łososiem
Kroki postępowania
Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Do miski wrzucamy ser ricotta i posiekany koperek. Dodajemy sos z cytryny i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki i dodajemy do masy serowej. Mieszamy łyżką. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
![Krok 1 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem5-2.jpg)
Jajko lekko roztrzepujemy i smarujemy nim wierzch tiropitów. Posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 min, aż zrobią się złocistobrązowe.
Dobrze smakują na ciepło i na zimno.
![Krok 6 - Tiropity z wędzonym łososiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropity-z-wedzonym-lososiem6-2.jpg)