Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ciasteczkowy na zimno
Kroki postępowania
Herbatniki pokruszyć, odsypać ¼ szklanki. Do pozostałych herbatników dodać konfiturę, wymieszać i uformować kuleczki. Obtaczać w odłożonych pokruszonych herbatnikach i podsuszyć w ciepłym piekarniku. W miedzy czasie zagotować mleko i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką i połączyć z mlekiem i raz jeszcze zagotować po czym ostudzić. Masło utrzeć z kremem , dodając powoli po jednej łyżce. Na koniec dodać cukier waniliowy i jeszcze chwilę ucierać.
![Krok 1 - Torcik ciasteczkowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-ciasteczkowy-na-zimno1-2.jpg)
![Krok 2 - Torcik ciasteczkowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-ciasteczkowy-na-zimno2-2.jpg)
![Krok 3 - Torcik ciasteczkowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-ciasteczkowy-na-zimno3-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik ciasteczkowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-ciasteczkowy-na-zimno4-2.jpg)