Przepis i sposób przygotowania na: Torcik gruszkowo - porzeczkowy
Kroki postępowania
Ubijamy białka na sztywno, a pod koniec wsypujemy cukier .
![Krok 1 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy1-2.jpg)
Margarynę ucieramy z cukrem.
Ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku.
![Krok 2 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy2-2.jpg)
Ciasto dzielimy na 3 części.
![Krok 3 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy3-2.jpg)
Na niej rozsmarowujemy 1 część ciasta.
![Krok 4 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy5-2.jpg)
Gotowe krążki ciasta studzimy.
![Krok 6 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy6-2.jpg)
Ubijamy śmietanę na sztywno, a następnie wsypujemy cukier puder z zagęstnikami.
![Krok 7 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy7-2.jpg)
![Krok 8 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy8-2.jpg)
Przykrywamy masę śmietanową ostatnim krążkiem ciasta i dekorujemy owocami i dżemem.
Chłodzimy 2 h w lodówce .
![Krok 9 - Torcik gruszkowo - porzeczkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-gruszkowo-porzeczkowy9-2.jpg)