Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pomarańczowa fantazja
Kroki postępowania
biszkopty z galaretka pomarańczową i czekoladą
galaretka pomarańczowa – 2 opakowania
BISZKOPT: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier nie przerywając ubijania. Następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąki przesiać i delikatnie mieszając szpatułką połączyć z ubitymi jajkami.
![Krok 1 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja1-2.jpg)
Przelać ciasto do tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 165ºC piekarnika i piec 20 minut.
Wyłączyć piekarnik, zostawiając uchylone drzwiczki na ok. 15 minut. Następnie odstawić ciasto do całkowitego wystygnięcia.
![Krok 2 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja2-2.jpg)
Miękkie masło bardzo starannie zmiksować, następnie nie przerywając miksowania dodawać po łyżce zimnego budyniu.
![Krok 3 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja3-2.jpg)
WYKONANIE: wystudzony biszkopt ponownie umieścić w foremce, rozsmarować na nim krem pomarańczowy.
![Krok 4 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja4-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja5-2.jpg)
![Krok 6 - Torcik pomarańczowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-pomaranczowa-fantazja6-2.jpg)