Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowa rozkosz
Kroki postępowania
Ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy (u mnie kształt serca o wymiarach
19 x 22cm) i wstawić do lodówki na 30minut. Po tym czasie obłożyć brzeg tortownicy plasterkami truskawek.
![Krok 1 - Torcik truskawkowa rozkosz foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-truskawkowa-rozkosz1-2.jpg)
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać serek waniliowy, a na końcu żelatynę rozrobioną w mleku. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do przygotowanej masy. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki
na około 30 minut.
![Krok 2 - Torcik truskawkowa rozkosz foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-truskawkowa-rozkosz2-2.jpg)
Galaretkę rozrobić w gotującej wodzie. Truskawki zmiksować blenderem (zostawić kilka na dekorację), zagotować i dodać przygotowaną galaretkę. Wystudzony mus truskawkowy wylać na wierzch masy serowej. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie udekorować truskawkami lub według uznania.
![Krok 3 - Torcik truskawkowa rozkosz foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-truskawkowa-rozkosz3-2.jpg)