Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Torcik truskawkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 litra
serka mascarpone 250 ml
cukru pudru 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowy

Ubiec biszkopt wg własnego, sprawdzonego przepisu. Przeciąć go na pół.

Żelatynę zalać wodą, aż napęcznieje.
Śmietanę zmiksować, pod koniec gdy już ją dobrze ubijemy dodać cukier chwilę miksować i dodać serek, delikatnie wymieszać. Żelatynę lekko podgrzać, aż będzie płynna, przestudzić i delikatnie wymieszać z łyżką masy, gdy połączy się dodać do reszty masy i wymieszać.
Masę nałożyć na truskawki (1/3 masy zostawić na wierzch i boki). Przykryć kolejnym blatem biszkoptowym. Górę i boki posmarować pozostałą masą.
Na wierzch położyć truskawki, boki obsypać starta czekoladą gorzką.
Schłodzić w lodówce.

Ciasto doskonale się kroi, nie rozwala się i jest przepyszne oraz delikatne.
Można przełożyć musem truskawkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 05.11.2012 08:39
pyszne
agnieszkalider 11.10.2012 14:51
Poezja smaku!
iziona 05.08.2012 18:30
Piekne i bardzo apetyczne zdjęcie
Marcin Vw1 05.08.2012 10:43
pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak