Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z dyniowym kremem
sposób prdzygotowania
Masło, cukier, kakao i mleko zagotować, ostudzić, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, zamieszać. Następnie połączyć z ubitą pianą delikatnie mieszając.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temp 180 stopni do suchego patyczka około 20-25 minut.
![Krok 1 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem0-2.jpg)
Z upieczonego ciasta usunąć wierzchnią skórkę, (odłożyć, pokruszyć) Krążek ciasta skropić ponczem przygotowanym z wody, soku pomarańczowego i cukru, posmarować powidłami.
![Krok 2 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem1-2.jpg)
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem na gładki krem. Następnie dodać puree z dyni i przestudzoną galaretkę, dokładnie wymieszać.
![Krok 3 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem2-2.jpg)
![Krok 4 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem3-2.jpg)
![Krok 5 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem5-2.jpg)
![Krok 6 - Torcik z dyniowym kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-z-dyniowym-kremem6-2.jpg)