Przepis i sposób przygotowania na: TORT CZEKOLADOWO - ŚMIETANKOWY
Kroki postępowania
ciasto przyrządzamy w następujący sposób: Margarynę, szklankę cukru i kakao rozpuszczamy i łączymy na ogniu. Żółtka ucieramy z 3/4 szkl. cukru a następnie łączymy z ciepłą masą czekoladową. Do tak przygotowanej płynnej masy dodajemy mąkę, proszek i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Białka z resztą cukru ubijamy na sztywną pianę, którą przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy, dodajemy orzechy i wlewamy do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną. Wkladamy do nagrzanego piekarnika do 130 stopni C a kiedy urośnie zwiększamy temp. do 180 stopni C i pieczemy 30 min. Drugie ciasto robimy tak samo tylko dodajemy skórkę pomarańczową.
![Krok 1 - TORT CZEKOLADOWO - ŚMIETANKOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-smietankowy2-2.jpg)
![Krok 2 - TORT CZEKOLADOWO - ŚMIETANKOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-smietankowy3-2.jpg)
SMACZNEGO!!!!!
![Krok 3 - TORT CZEKOLADOWO - ŚMIETANKOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowo-smietankowy1-2.jpg)