Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy50-2.jpg)
![Krok 2 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy51-2.jpg)
![Krok 3 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy52-2.jpg)
jajko | 6 sztuk |
mąka pszenna | 1,25 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 1,25 szklanki |
cukier waniliowy | 16 g |
sól | 1 szczypta |
woda zimna | 4 łyżki |
śmietana 30% | 600 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier puder | do smaku |
brzoskwinie w puszce | 1 puszka |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
czekolada | 1 tabliczka |
płatki migdałowe | 1 opakowanie |
poncz | 1,5 szklanki |
dżem porzeczkowy | 1 słoik |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: