Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy
Kroki postępowania
Ciasto: Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem na lśniącą pianę połączyć z żółtkami. Mąkę pszenną przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia oraz czekoladowym budyniem i kakao, dodawać po łyżce do masy, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką do połączenia, ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy –samo dno o wym 26 cm Piec 30 minut w temp 160*c.Zimne ciasto przeciąć wzdłuż na połowę-najlepiej jest upiec dzień przed złożeniem torcika, wtedy idealnie się kroi.
![Krok 1 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy11-2.jpg)
![Krok 2 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy12-2.jpg)
![Krok 3 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy13-2.jpg)
![Krok 4 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy14-2.jpg)
![Krok 5 - Tort czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy15-2.jpg)