Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z cytrynową masą śmietanową i ananasem
Kroki postępowania
Kakao wymieszać z ciepłą wodą. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, następnie dodawać po jednym jajku, potem kakao oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksować dokładnie na jednolitą masę. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. Piec 50-60 minut w 180C. Upieczony i ostudzony palcek pokroić na trzy blaty.
![Krok 1 - Tort czekoladowy z cytrynową masą śmietanową i ananasem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-cytrynowa-masa-smietanowa-i-ananasem1-2.jpg)
1/2 szklanki soku z ananasa z puszki zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę cytrynową, ostudzić cały czas mieszając.
Ostudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany i miksować na małych obrotach.
Do tak przygotowanego kremu dodać ananasa z puszki i delikatnie wymieszać.
![Krok 2 - Tort czekoladowy z cytrynową masą śmietanową i ananasem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-cytrynowa-masa-smietanowa-i-ananasem2-2.jpg)
Czekoladę roztopić z masłem i polać wierzch tortu a na końcu posypać ananasem.
![Krok 3 - Tort czekoladowy z cytrynową masą śmietanową i ananasem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-czekoladowy-z-cytrynowa-masa-smietanowa-i-ananasem0-2.jpg)