Przepis i sposób przygotowania na: tort kakaowy a`la węgierski
Przygotować masę.
Do naczynia wbić jajka i ubić z cukrem do białości podobnie jak na biszkopt,odstawić.Do drugiego naczynia włożyć miękkie masło i margarynę ucierać kulką lub mikserem na puszystą masę i stopniowo cienkim strumieniem cały czas ucierając wlewać ubitą masę jajeczną aż do skończenia się,następnie dodać przesiane kakao aby nie było grudek dalej mieszając,aby krem był ostrzejszy wlewać stopniowo wódkę ok.100ml.jeśli chcemy aby krem był bardziej ostry możemy wlać więcej.
Przekrojony blat biszkoptu układamy na talerzu do tortu i nasączyć wódką na biszkopt wyłożyć połowę osączonych wiśni i część masy kakaowej,wyrównać i przykryć drugim blatem czynność powtarzać jak przy pierwszym nasączyć biszkopt,wyłożyć wiśnie(kilka zostawić)i część masy kakaowej wyrównać,przykryć ostatnim blatem i ponownie nasączyć pozostałą wódką wyłożyć część masy i wyrównać podobnie zrobić z bokami tortu,pozostały krem nałożyć do szprycy i udekorować tort z góry oraz boki,po bokach ułożyć odłożone wiśnie a u góry kwiatki oraz listki.
Wstawić do lodówki i schłodzić.