Przepis i sposób przygotowania na: Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone
Kroki postępowania
Obie mąki i kakao wymieszać i przesiać przez gęste sitko. Następnie delikatnie wmieszać do ciasta silikonową szpatułką.
![Krok 1 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone3-2.jpg)
WYKONANIE: sok wyciśnięty z cytryny mieszam z konfiturą cytrynową, a następnie 1/3 powstałej mieszanki rozprowadzam na pierwszym blacie.
![Krok 4 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone5-2.jpg)
Trzecią część biszkoptu nasączam konfiturą cytrynową i smaruję warstwą kremu. Boki tortu również pokrywam kremem.
Boki i wierzch tortu obsypuję krokantem. Tort zawsze przygotowuję dzień wcześniej i wstawiam go do lodówki na całą noc.
Wyjmuję tort z lodówki wcześniej, a tuż przed podaniem wierzch tortu dekoruję pozostałymi truskawkami i listkami mięty.
![Krok 6 - Tort kakaowy z truskawkami i masą z mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-kakaowy-z-truskawkami-i-masa-z-mascarpone6-2.jpg)