Przepis i sposób przygotowania na: tort malinowy
Białka ubić sztywną pianę.
Dodać cukier i ubijać jeszcze ok. 5 minut.
Dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając.
Dodać do ubitej masy mąke i proszek do pieczenia.Wymieszać.
Masę przelać do tortownicy .
Włożyć do nagrzanego do 180 piekarnika i piec 30 minut, do zrumienienia się biszkopta
Ser śmietankowy utrzeć z cukrem pudrem.
Dodawać po łyżce serek mascarpone ciągle ubijając.
Serki delikatnie połączyć z ubitą na sztywno śmietaną kremówką.
Masę połączyć z połową dżemu.
Drugą połowę dżemu podgrzać, lekko ostudzić i połączyć z malinami. Zaparzyć herbatę, dodać cytrynę. Wystudzić.Biszkopta przekroić na dwie części.
W tortownicy ułożyć pierwszy blat biszkopta.
Ponczować.
Wyłożyć na niego połowę malin z konfiturą.
Na nich rozsmarować 1/3 część masy mascarpone.
Kilkanaście gotowych biszkoptów ponczować herbatą.
Ułożyć je na masie mascarpone.
Biszkopty przykryć drugą połową malin z konfiturą.
Położyć drugi blat upieczonego biszkopta.
Ponczować
Rozsmarować resztę masy mascarpone.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Udekorować nią boki tortu,oraz startą na tarce czekoladą.
Wierzch tortu udekorować