Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy
Kroki postępowania
Żółtka oddzielić od białek a następnie utrzeć z cukrem do białości. Dodawać po łyżce wody dalej ucierając. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy.
![Krok 1 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy30-2.jpg)
![Krok 2 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy31-2.jpg)
![Krok 3 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy32-2.jpg)
Z mleka, mąki pszennej i budyniu gotujemy budyń. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem do puszystości i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. (Do masy możemy dodać zmielone orzechy pół szklanki.) Krem dzielimy na 3 części.
![Krok 4 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy33-2.jpg)
![Krok 5 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy34-2.jpg)
![Krok 6 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy35-2.jpg)
Smacznego
![Krok 7 - Tort orzechowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-orzechowy36-2.jpg)