Przepis i sposób przygotowania na: Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pistacjowo-jablkowo-czekoladowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pistacjowo-jablkowo-czekoladowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pistacjowo-jablkowo-czekoladowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pistacjowo-jablkowo-czekoladowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort pistacjowo-jabłkowo-czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-pistacjowo-jablkowo-czekoladowy5-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka tortowa | 3/4 szklanka |
pistacje | 15 dag-nie solone! |
olej | 120 ml |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
cytryna | 1 sztuka |
jabłka winne | 80 dag |
galaretka agrestowa | 2 sztuki |
cukier | 2 łyżki |
woda | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 1/2 litra |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
serek mascarpone | 25 dag |
cukier puder | 2 łyżki |
orzechy włoskie siekane | |
pistacje posiekane | |
polewa czekoladowa | |
kwiatki cukrowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: