Przepis i sposób przygotowania na: Tort tęczowy
Kroki postępowania
Ubić je z cukrem i cukrem waniliowym.
Gdy piana będzie ubita dodać żółtka i dalej ubijać.
![Krok 1 - Tort tęczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-teczowy23-2.jpg)
Do każdej porcji dodać po łyżce kisielu i wymieszać.
Masę jajeczną również podzielić na trzy części.
![Krok 2 - Tort tęczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-teczowy22-2.jpg)
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną 9 ale tylko dno, bo biszkopt równiej wyrasta ).
Na spód wylać masę z kisielem pomarańczowym, następnie truskawkową i na koniec cytrynową.
![Krok 3 - Tort tęczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-teczowy21-2.jpg)
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec biszkopt 40 minut.
Po upieczeniu okroić boki, wyjąć biszkopt i ostudzić na ściereczce lub kratce.
Zimny biszkopt przekroić na trzy placki.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Gdy będzie ubita, wsypać kolorową posypkę i delikatnie wymieszać.
![Krok 4 - Tort tęczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-teczowy20-2.jpg)
Nałożyć drugi krążek, ponownie wyłożyć masę i zakryć trzecim plackiem.
Boki i górę tortu posmarować masą, boki udekorować widelcem lub zostawić gładkie.
Resztą masy udekorować wierzch tortu. Na koniec wzór na torcie zaznaczyć posypką biało czerwoną i posypać perełkami cukrowymi
![Krok 5 - Tort tęczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-teczowy19-2.jpg)