Przepis i sposób przygotowania na: Tort Torebka
Kroki postępowania
Biszkopt: żółtka oddziel od białek i ubij białka na sztywną pianę. Do ubitej piany dodaj cukier a następnie żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Mąki z proszkiem przesiej przez sitko i delikatnie wymieszaj łyżką. wyłóż na blachę wyłożoną papierem i upiecz w 160 st.C około 20 min.
tak przygotowane 3 biszkopty ostudź.
Następnie składamy biszkopty jeden na drugim i ścinamy ranty,aby przybrały kształt torebki. nasączamy każdy blat biszkoptu.
![Krok 1 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka1-2.jpg)
Następnie posmaruj każdy blat biszkoptu kremem i przełóż np.wiśniami. Tak kolejno składamy cały tort. Kremem posmaruj również boki i górę tortu. Posmarowany biszkopt wstaw przynajmniej na godzinę do lodówki przed nałożeniem masy cukrowej.
![Krok 2 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka2-2.jpg)
![Krok 3 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka3-2.jpg)
![Krok 4 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka4-2.jpg)
![Krok 5 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka5-2.jpg)
![Krok 6 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka6-2.jpg)
![Krok 7 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka7-2.jpg)
Dodatkowo z masy zrób akcesoria do torebki korale, pomadkę, cienie do powiek
![Krok 8 - Tort Torebka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-torebka8-2.jpg)