Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy z czekoladą
Do masy dodać mąkę, wymieszać całość.
Wlać do tortownicy, piec ok 40 min w piekarniku.
Kiedy ciasto będzie już zimne, przekroić na trzy blaty.
Krem.
Śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier.
Żelatynę rozpuścić w wodzie i także dodać do masy.
Całość ubijać nadal.
Na pierwszym blacie ciasta wyłożyć masę, następnie poukładać truskawki ( jeśli są duże, pokroić na mniejsze części).
Na truskawki położyć czekoladę, pokrojoną w drobną kosteczkę.
Nakryć kolejną warstwą ciasta, czynności powtórzyć.
Na wierzch nałożyć niewielką część kremu.
Przyozdobić startą czekoladą i truskawkami w dowolny sposób. Bok tortu można przyozdobić płatkami migdałowymi.