Przepis i sposób przygotowania na: Tort Zygzak
Kroki postępowania
Pieczemy biszkopt. Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy obie mąki i proszek do pieczenie, ucieramy. Następnie dodajemy po łyżce piany z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, żeby dobrze wmieszać pianę w masę i jednocześnie, żeby masa nie opadła, żeby była puszysta. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i pieczemy przez około 25 minut. Po przestudzeniu biszkopt kroimy tak, żeby powstał kształt samochodu. 3 blaty na auto, 2 małe prostokąty, żeby podnieść przód, w kwadraty na kabinę auta i jeden prostokąt na spoiler.
![Krok 1 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak4-2.jpg)
![Krok 2 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak5-2.jpg)
![Krok 3 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak1-2.jpg)
![Krok 4 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak2-2.jpg)
![Krok 5 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak3-2.jpg)
![Krok 6 - Tort Zygzak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-zygzak0-2.jpg)