Przepis i sposób przygotowania na: Tortelloni ze szpinakiem i ricottą
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy lekko na rozgrzanej oliwie z oliwek, a następnie dodajemy rozmrożony i odsączony z nadmiaru wody szpinak. Całość smażymy przez chwilę i studzimy.
![Krok 1 - Tortelloni ze szpinakiem i ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta1-2.jpg)
![Krok 2 - Tortelloni ze szpinakiem i ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta2-2.jpg)
![Krok 3 - Tortelloni ze szpinakiem i ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta3-2.jpg)
![Krok 4 - Tortelloni ze szpinakiem i ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta4-2.jpg)
Tortelloni wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Gotowe podajemy z roztopinonym masłem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Tortelloni ze szpinakiem i ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortelloni-ze-szpinakiem-i-ricotta5-2.jpg)