Przepis i sposób przygotowania na: Tostowe babeczki (z kabanosem)
Tak przygotowane kromki układamy w foremkach do babeczek. Po dwie kromki na foremkę. Kromki powinny na siebie nachodzić, tak aby wypełniały dno i boki foremki.
Kabanosy kroimy w plasterki i wsypujemy na środek tostowej babeczki.
W miseczce rozbełtujemy jajka. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Naszą masę ostrożnie wylewamy na tostowe wnętrz wypełnione kabanosem.
Wierzch każdej babeczki posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowane babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (środkowy poziom). Pieczemy do ścięcia masy jajecznej.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy do lekkiego przestudzenia. Po czym delikatnie wyjmujemy tostowe babeczki. Każdą polewamy ulubionym sosem, np. andaluzyjskim i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.