Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny miodownik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik15-2.jpg)
![Krok 2 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik16-2.jpg)
Dzielimy ciasto na 2 równe części.
Po upieczeniu biszkopta do tej samej formy wkładamy kolejno jeden, a potem drugi kawałek ciasta miodowego i pieczemy po 10 minut w temeraturze 175 stopni C.
Wyciągamy po upieczeniu z formy i studzimy.
![Krok 3 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik17-2.jpg)
Studzimy.
Margarynę miksujemy z cukrem pudrem.
Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dokładnie miksujemy.
![Krok 4 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik18-2.jpg)
![Krok 5 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik19-2.jpg)
![Krok 6 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik21-2.jpg)
Smarujemy po całej powierzchni ciasta.
![Krok 7 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik20-2.jpg)
KARMEL;
Margarynę z miodem i cukrem rozpuszczamy w rondelku. Dokładnie mieszamy. Gotujemy około 5 minut by lekko zgęstniał. Polewamy po cieście.
![Krok 8 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik23-2.jpg)
![Krok 9 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik22-2.jpg)
![Krok 10 - Tradycyjny miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tradycyjny-miodownik14-2.jpg)